Friday, 27 May 2016

Short trip to Malacca

Hello Malacca

Assalamualaikum to my lovely readers.
Saja nak throwback trip to Malacca.

Okay firstly, trip to Malacca ni under subject Computer Graphics and carrymark for this short trip 10% tau. After trip, mesti kena siapkan report. Fyi, pergi trip ni sangatlah last minute. Esok nak pergi, petang ni baru tahu. So, we didnt do any preparation. Pocket money pun only RM50.

Kitorang gerak dari UiTM SA jam 0800. We are safetly arrived at Bandaraya Malacca around 1000. Emm for the first time I walk around Malacca. Sebelum ni just lalu je.  I really love it because of the enviroment. Especially beca, gold man etc. Here there are a few picture that I had taken when I'm at Malacca.













 After katam satu Bandaraya Melaka, kitorang pun beralih kepada Up Side Down House. Tapi, kitorang mampu duduk dalam bas je. Sebabnya, ticket masuk bayar sendiri. Cuma ada certain classmate je yang masuk. Yang lain ikut kitorang pergi makan tengah hari dengan pakcik bas.

Lepas makn tengah hari, gerak ke Up Side Down House nak amik student yang masuk tu tadi. Then, kitorang terus gerak ke Art Museum. At first, dengar masuk bayar sendiri. Omg, memang takmasuklah jawabnya. At last, lecturer yang bayar kan. Harga boleh tahan jugakla. Around 20 per person.










After that, kami terus bertolak pulang ke UiTM SA. Dan kami selamat sampai jam 0900. Ni ada sedikit video. tengok laa.