Monday, 2 May 2016

Kanching Waterfall, Rawang

Assalamualaikum guys.
Semalam kitorang pergi ke Kanching waterfall. Kanching waterfall ni, dekat area Rawang. Kalau tak tahu jalan, WAZE je kay. Confirm jumpa jalan nak pergi ke sana.

Okay sebenarnya, Kanching waterfall ni terbahagi kepada 7 stage. Kalau anda semua inginkan view yang cantik dan air yang sejuk, mestilah kena hiking sampai ke peringkat atas sekali. Laluan untuk sampai ke puncak tu okay je. tapi kalau boleh pakai sport shoe okay. Takut licin dan tergelincir.
Tentang parking kereta, don'tworry sebab banyak okay. tapi macam kitorg hari tu paking tepi highway sebab kalau parking dalam macam susah sikit nak keluar sebab jalan sempit. Lagipun, tak jauh pun highway dengan pintu masuk.
haa, tentang fee, kne bayar RM2.10 per person. Okay lah tak mahal sangat.

Pintu masuk
Semasa kitorang nak naik, terserempak dengan sorang pakcik ni. Kitorang tanua nak sampai puncak berapa lama. Then dia jawab dalam sejam. And i was like........ kitorang tanya balik, seriously?. Ya betul pakcik tu cakap. This is unexpected. kitorang datang pakai selipar je weh. takde preparation langsung. And that's why la kitorang decide untuk sampai ke puncak yang ke 4. Sangat rugi la kalau pikir balik. Dah alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Tapi, puncak ke 4 tu pun view dah memuaskan hati kitorang sebab berbaloi la kitorang ni datang pakai selipar dan semua girls.  








Laluan untuk naik dan turun
Pulang