Thursday, 31 March 2016

OneUtama



Assalamualaikum and Hi Readers.


31 March 2016, Thursday.


Class till 1200. Habis class, nak kena jumpa Madam Jane untuk submit outline of article analysis sebab Monday dah nak buat presentation. Pumpang pumpang cerita, sampailah 1500.


Tiba-tiba ada sorang dari group member tanya nak tak teman dia pergi KL Sentral sebab nak jumpa uncle dia. Nak pulangkan i/c uncle katanya. Ehh, memang tak la nak bagi dia pergi sorang pulak kan? Bahaya mehh. Lagipulak, budak tu orang Sabah. So, I decide pergi teman dia.


Sampai KL Sentral, dah pulangkan i/c. Actually, uncle dia tak macam uncle pun. Muda baq hang. Tiba-tiba uncle dia tanya pernah pergi One Utama tak? Memasing senyap je masa tu. HAHA. Then dia sambung soalan, tanya lagi nak pergi tak? haaa, time tu memasing seronok. Nak! Nak! Lelagi aku. Uncle dia pun beli ticket monorail ke Kelana Jaya.



Lee Boutique

Bila train sampai je, terus naik cab ke One Utama. Memasing teruja sebab sangat besar. Well biasalah orang yang tak bersosial ni jarang pergi berjalan. Masuk dalam Mall, terus cari Lee Boutique. Uncle dia nak reedem voucher. Dapat sehelai seluar dan tabah RM90. After that, dia ajak tengok wayang pulak. Apalagi tunggu? Ye kan je la. Nak tengok Batman Vs Superman pulak tu. Beli lah pop corn, nuggets, burger, chicken wings, potato wedges. Semuanya uncle dia yang support. Baiknya dia. Itu pun dia beli toys batman & superman, then I tanya kenapa tak beli wonder woman sekali? Dia cakap tak nak. Then dia tanya I balik, nak ke? Ohh tidak laa. Dah banyak sangat dia perhabis duit untuk kitorang.








Around 2300 Batman Vs Superman tamat. Keluar je dari cinema, uncle dia terus je call cab nak mintak hantar balik KL Sentral. Ye la, cuma imagine macam mana nak balik kalau takde train? takkan nak naik cab. Mahal wehh. Keluar dari One Utama shopping mall terus naik cab pergi KL Sentral. Sangat beruntung sampai sana tinggal lagi 1 train je nak balik Shah Alam. Jadinya kkitorang berpisah dekat KL Sentral. Uncle dia nak balik Sepang sebabnya uncle dia kerja dekat KLIA. 

Train sampai je dekat stesen Padang Jawa, cab dah siap sedia. Tu pun, uncle dia call cab suruh tunggu dekat ktm stesen Padang Jawa. Naik cab, terus sampai ke UiTM Shah Alam.

Penatnya. Akhirnya sampai.

Akhir kata, I nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada Sharyn and his uncle.
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.